112 – După gratii pentru un telefon și 24 de lei luați cu forța de la doi copii

Ce nu fac unii pentru un ban. În finalul de săptămană trecut, un tânăr de 18 ani, din comuna Supur, județul Satu Mare, pe strada Simion Bărnuțiu din municipiul Zalău, ar fi acostat doi minori de 15 și 14 ani, ambii din Zalău, și le-ar fi cerut să-i dea telefonul mobil pentru a suna pe cineva.

„Tânărul de 18 ani ar fi luat telefonul din mâna minorul de 15 ani, ar fi apelat de pe acesta mai multe persoane, iar apoi, pentru a-i înapoia telefonul, l-ar fi amenințat cu acte de violență și le-ar fi solicitat celor doi minori banii pe care aceștia îi aveau la ei. Minorii i-au dat tânărului de 18 ani, 24 de lei, banii pe care îi aveau împreună la ei, recuperându-și astfel telefonul mobil.

Luni, 30 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au prezentat pe tânărul de 18 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea dispunerii de măsuri legale. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză”, precizează IPJ Sălaj.

Marcel Șerban

dh
dh