16 percheziții în 8 localități din Maramureș. Afaceri ilegale depistate

Nu mai puțin de 16 percheziții domiciliare au avut loc în ultimele săptămâni în 8 localități din județul nostru. În total peste 30.000 de pachete de țigarete, în valoare de peste 80.000 de euro, au fost indisponibilizate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice.

„În ultimele două săptămâni, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Baia Mare și Sighetu Marmației, au pus in executare 16 percheziții domiciliare, un mandat de percheziție a unui autoturism interceptat în trafic și două mandate de aducere, în cadrul unor cercetări efectuate în mai multe dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Perchezițiile s-au desfășurat pe raza municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, respectiv în localitățile Baia Sprie, Bocicoiu Mare, Oncești, Călinești, Rozavlea și Ieud, vizate fiind mai multe persoane, care ar fi deținut și comercializat produse accizabile, respectiv țigarete nemarcate fiscal cu timbru, susceptibile că provin din contrabandă.

În urma perchezițiilor, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor un total de 30.575 pachete de țigarete, de diferite mărci, susceptibile că provin din contrabandă. De asemenea, la locațiile unde au avut loc perchezițiile, politistii au mai identificat și indisponibilizat 349 de articole pirotehnice, 572 litri de băuturi alcoolice și alte mijloace materiale de probă, înscrisuri și medii de stocare”, arată IPJ Maramureș.

În urma cercetărilor specifice efectuate a fost indisponibilizat un autoturism folosit la activitatea infracțională, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, iar o persoană a fost reținută pentru 24 de ore: „Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea procurorilor de caz, în vederea identificării tuturor participanților implicați în activitatea infracțională și tragerea la răspundere penală a acestora”.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA