42 de femei și 4 copii au murit, în 2022, din cauza violenței domestice

Cifrele violenței domestice din 2022 sunt teribile. 42 de femei și 4 copii au murit anul trecut, în urma bătăilor și abuzurilor din familie, atrage atenția Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

”Aproape 40.000 de femei și 9.000 de copii au fost victimele agresiunilor. De asemenea, în 2022, au fost emise peste 11.000 de ordine de protecție și peste 20.000 de ordine de protecție provizorii. Această realitate înfiorătoare trebuie să ne să ne mobilizeze și să-i facă pe mai mulți români să conștientizeze gravitatea unor astfel de gesturi”, subliniază Gabriela Firea.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse le transmite, încă o dată, femeilor care se confruntă cu abuzuri în familie să aibă curaj și să ceară ajutor. Acestea pot fi salvate și consiliate să treacă peste traume.

De asemenea, au la dispoziție Helpline 0800.500.333 de unde pot obține ajutor.

”Împreună cu specialiștii ANES, ai celorlalte instituții și organizațiile care militează pentru drepturile femeilor continuăm demersurile începute pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen grav. În primul rând, e nevoie de mai multă informare și ne propunem să ajungem inclusiv în școli cu noțiuni importante despre drepturile egale ale femeilor și bărbaților. De asemenea, ne axăm pe extinderea serviciile oferite victimelor”, declară Gabriela Firea.

Ştirile de ultimă oră, disponibile pe email

Introdu adresa ta de e-mail pentru a primi stiri pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *