ACȚIUNE – 4 ucraineni au cerut disperat ajutor. S-au rătăcit în Munții Maramureșului și au probleme

Un număr de patru ucraineni au cerut ajutor de urgență din partea autorităților romane, fiind undeva în zona Pop Ivan din Munții Maramureșului. Salvaamont Maramureș a anunțat că vor fi undeva pană la 16 persoane care vor fi în teren acum pentru căutarea lor, la care se adaugă polițiștii de frontieră.

„4 cetățeni ucrainieni, care nu au putut fi încă localizați, dar care sunt în partea română, la o altitudine de peste 1800 metri, cu probleme medicale (unul dintre ei are o fractură membru inferior – căzut în prăpastie) au solicitat ajutor de urgență. Acum organizăm echipele de cautare – salvare.

Din păcate, datorită timpului nefavorabil nu este posibilă utilizarea elicopterului și nici a dronei din dotare pentru o localizare mai precisă și o eventuală extracție aeriană a persoanei/persoanelor accidentate. Datele pe care le avem in acest moment sunt extrem de sumare.

În teren vor fi prezente 3 echipe de salvatori montani (aproximativ 14 – 16 oameni) care impreună cu colegii de la Poliția de Frontieră Maramureș vor încerca – contracronometru – găsirea și ulterior evacuarea cetățenilor ucrainieni aflati in primejdie”, precizează Salvamont Maramureș.

ACTUALIZARE Puțin după ora 17.00, doi din cei patru ucraineni au fost depistați de echipele de salvare Salvamont și poliția de frontieră, urmand a fi transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Marcel Șerban

dh
dh