ACTUALIZARE VIDEO/FOTO. Peste 700 de profesori au protestat în fața prefecturii

Aproximativ 700 de protestatari din sistemul de învățământ s-au adunat astăzi în fața Prefecturii Maramureș la mitingul organizat de Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș. Și elevii au fost solidari cu dascălii lor și au venit să-i susțină.

Numeroase vuvuzele au sunat astăzi în cadrul protestului profesorilor, care a început la ora 11.00. Pe lângă dascăli au fost prezenți și reprezentanți ai personalul auxiliar și nedidactic, sătui și ei de ignoranța guvernanților. Reprezentanții SLI Maramureș au ținut să sublinieze că greva de azi este de fapt rezultatul ultimilor ani, în care, cei aflați la cârma țării, au ignorat numeroasele apeluri de a acorda o finanțare corectă Educației și de a înlătura inechitățile care au apărut în ceea ce privește salariile.

”Guvernul nu și-a respectat promisiunea față de personalul nedidactic, în primul rând, categoria cu cele mai mici venituri din Învățământ, cu salarii între 1.800 și 2.200 de lei.

Ceea ce vreau să spun acum este că greva generală în care noi acum ne aflăm în a șasea zi nu s-a întâmplat peste noapte, Guvernații au avut timp să cugete și să ia măsuri pentru sistemul de învățământ.

Acțiunile de protest s-au intensificat și la nivel național. Ieri, mai multe județe din țară au pichetat prefecturile, iar astăzi pichetăm noi și Sălajul.

Mai mult, intenționăm ca miercuri să fim tot aici, dacă obținem autorizație”, a declarat Ioana Petreuș, președintele SLI Maramureș.

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA