AGENDA ZILEI: 01 noiembrie 2023

Au trecut: 305 zile / Au mai ramas: 60 zile

ZIUA DE 01 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE: În anul 1337, a început Razboiul de 100 de ani, între Franta si Anglia. În anul 1512, opera lui Michelangelor de pe plafonul Capelei Sixtine este aratata publicului. În anul 1599, intrarea triumfala a lui Mihai Viteazul în Alba Iulia. În anul 1928, se inaugureaza Radio România. În anul 1993, a aluat fiinta Uniunea Europeana, prin semnarea Tratatului de la Maastricht.

SARBATOARE: Ziua Internationala a veganismului. Ziua Radioului National.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfintii doctori fara de arginti Cosma si Damian. Greco-catolic: Sf. Cosma si Damian, doctori fara plata. Romano-catolic: Toti sfintii.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 11-12 grade Celsiul, iar cele minime, între 7-8 grade Celsius. Averse de ploaie.

SOARELE rasare la ora 07.09 si apune la ora 17.08.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.65; Franc elvetian: 5.16; Lira sterlina: 5.67;

MAXIMA ZILEI: Atunci cand esti îngramadit într-un colt si totul pare a fi impotriva ta, pana intr-atat încat simti ca nu mai poti suporta asta nici macar înca un minut, nu te da batut niciodata, caci orice lucru are un loc si un timp al refluxului. (Harriet Beecher Stowe89)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta): Folositi pungi alimentare reutilizabile în loc sa luati pungi de plastic din magazin. Daca totusi trebuie sa folositi aceste pungi, spalati-le si continuati sa le refolositi acasa! (3)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul  Stapânul inelelor  (de J.R.R. Tolkien).

Stapânul inelelor, trilogie de J.R.R. Tolkien, pe care o recomand tuturor fanilor filmului, ca pe una dintre creatiile remarcabile a genului Fantasy.

GlasulMM
GlasulMM