AGENDA ZILEI: 1 aprilie 2024

Au trecut: 91 zile / Au mai ramas: 274 zile

ZIUA DE 1 APRILIE ÎN ISTORIE: În anul 1582, regele Franței, Carol al IX-lea, ordonă schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian. În anul 1880, a fost înființată Banca Națională a României. În anul 1921, se înființează Opera Română din București. În anul 1939, începe dictatura lui Franco, în Spania. În anul 1960, satelitul TIROS1 transmite prima imagine de televiziune din spațiu. În anul 1977, Steve Jobbs fondează Apple Computer. În anul 2001, Olanda devine prima țară din lume care legalizează căsătoriile între persoanele de același sex. În anul 2009, Albania și Croația devin memebre NATO.

ANIVERSARE: Ziua Păcălelilor.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfânta cuvioasa Maria Egipteanca. Greco-catolic: Sfânta cuvioasa Maria Egipteanca. Pomenirea Morților. Romano-catolic: Sf. Hugo, ep.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 24 și 25 grade Celsiul, iar cele minime, între 13 și 14 grade Celsius. Senin.

SOARELE răsare la ora 7.03 si apune la ora 19.55.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.60; Franc elvetian: 5.11; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: În viață nu e o tragedie faptul că nu-ti atingi scopul. Adevărata tragedie e să nu ai unul (Benjamin Mays).

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Reparați articolele care sunt rupte sau stricate în loc să cumpărați altele noi, cum ar fi îmbrăcăminte, mobilier și electronice. (24).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul Mândrie și prejudecată, de Jane Austen.

„Iubire, intrigi, convenții sociale insuportabil de rigide, dar și mari orgolii, temeri, naivități și pasiuni, totul se combină în proporții aproape perfecte pentru a da naștere unuia dintre cele mai apreciate romane de dragoste scrise vreodată în limba engleză.” (Ed. Corint; trad. Anca Florea)

GlasulMM
GlasulMM