AGENDA ZILEI: 1 iunie 2024

Au trecut: 152 zile / Au mai rămas: 217 zile

ZIUA DE 1 IUNIE ÎN ISTORIE: În anul 1914, are loc, la Constanța, vizita oficială a Țarului Nicolae al II-lea, împreună cu membrii familiei imperiale ruse. Aceasta va fi ultima vizită înafara Rusiei înainte de asasinarea lor de către bolșevici. În anul 1941, Creta capitulează în fața Germaniei. În anul 1946, mareșalul Anonescu este executat la Jilava. În anul 1980, postul american de televiziune CNN a efectuat prima transmisie.

ANIVERSARE: Ziua Internațională a Copilului.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Iustin Filosoful. Greco-catolic: Sfântul Iustin Filosoful. Romano-catolic: Sfântul Iustin Filosoful.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 23-24 grade Celsiul, iar cele minime, între 12-13 grade Celsius. Ploaie .

SOARELE răsare la ora 05.31 și apune la ora 21.15.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.58; Franc elvețian: 5.06; Lira sterlină: 5.83;

MAXIMA ZILEI: Un măr pe zi ține doctorul departe.

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Nu uitati sa inchideti lumina, inchinzand inclusiv orice piesa luminata! 3 piese luminate inutil in fiecare seara consuma tot atata electricitate ca un frigider.

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Însemnări de pe o insulă mică (de Bill Bryson), de la Librăria Cărturești.

Amuzantă, sarcastică, cu note fine de autoironie, Însemnări de pe o insulă mică este cartea ideală pentru vacanță. De la locuri deosebite la cele pe care autorul le consideră o dezamăgire în ciuda faimei, de la spiritul britanicilor la obiceiurile lor culinare – cartea îți permite să vezi Marea Britanie prin ochii lui Bryson, un american care a trăit mai bine de 20 de ani în Anglia. Îți va alimenta dragostea pentru călătorii, te va face să râzi și vei ajunge să cunoști o țară și o cultură nouă.

 

 

 

GlasulMM
GlasulMM