AGENDA ZILEI: 1 martie 2024

Au trecut: 60 zile / Au mai ramas: 305 zile

ZIUA DE 29 FEBRUARIE ÎN ISTORIE: În anul 1815, Napoleon evadează de pe insula Elba. În anul 1867, A apărut primul număr al „Convorbirilor literare„, organ de presă al „Junimii”– grupare politică și literară condusă de Titu Maiorescu. În anul 1910, Cea mai mortală avalanșă din istoria Statelor Unite îngroapă un tren al Great Northern Railway în nord-estul comitatului King, Washington, ucigând 96 de oameni. În anul 1944, Are loc premiera piesei „Steaua fără nume„, de Mihail Sebastian, la Teatrul Alhambra din București. În anul 1954, În zona atolului Bikini în Pacific, SUA experimentează bomba cu hidrogen. În anul 1998, Titanic devine primul film cu încasări de peste 1 miliard de dolari în întreaga lume.

Calendar religios

Ortodox: Sfanta Mucenita Evdochia

Greco-catolic: Sf. m. Eudochia. Harți.

Romano-catolic: Sf. Albin, ep.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 15 și 16 grade Celsiul, iar cele minime, între 8 și 9 grade Celsius. Parțial noros.

SOARELE răsare la ora 7.05 si apune la ora 18.10.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.59; Franc elvetian: 5.22; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Pot rezuma in doua cuvinte tot ce am invatat despre viata: merge inainte. (Robert Frost245)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Cumpărați second-hand când puteți, lucruri precum decor, îmbrăcăminte, mobilier, rame pentru tablouri, televizoare etc. (26)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Nevermoor” (de Jessica Townsend)

Nevermoor este o poveste încântătoare și palpitantă, cu multă magie, personaje credibile și umor. Vei fi fermecat de lumea fantastică cu care vei face cunoștință și cel mai probabil nu vei mai dori să lași cartea din mână. Morrigan Crow este blestemată să moară când împlinește 11 ani. Dar, când ceasul arată miezul nopții, la ușa ei apare un bărbat deosebit, Jupiter North, care o ia cu el în orașul secret numit Nevermoor. Acolo ea este invitată să se alăture Societății Wundrous, unde i se promit protecție, siguranță și, mai presus de toate, o familie –, asta dacă reușește să treacă de cele patru probe incredibil de dificile, folosindu-se de talentul său. (https://www.bucurialecturii.ro/8-carti-pentru-fanii-harry-potter/)

GlasulMM
GlasulMM