AGENDA ZILEI: 11 mai 2024

Au trecut: 131 zile / Au mai rămas: 238 zile

ZIUA DE 11 MAI ÎN ISTORIE: În anul 330, a vut loc inaugurarea orașului Constantinopol, azi Istambul, ridicat pe locul vechii colonii grecești Byzantin. În anul 1949, Israelul a fost primit în NATO. În anul 1968, a început construcția primului autoturism românesc (Dacia). În 1998, India efectuează trei teste atomice.

ANIVERSĂRI: Ziua tatălui în România (din 2014).

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Mucenic Mochie. Sfinții Metodie și Chiril, luminătorii slavilor. Greco-catolic: Sf. Mochie. Romano-catolic: Sf. Mamert.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 20 și 21 grade Celsiul, iar cele minime, între 9 și 10 grade Celsius. Senin.

SOARELE răsare la ora 5.52 si apune la ora 20.52.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.62; Franc elvetian: 5.09; Lira sterlina: 5.79;

MAXIMA ZILEI: Cea mai mare prostie este să îți sacrifici sănătatea pentru orice timp de fericire (Arthur Schopenhauer).

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Verificati in mod regulat starea masinii voastre!Roti prost umflate se uzeaza mai repede si provoaca un supraconsum de carburant.

O CARTE PE ZI:  Din cer au căzut trei mere de Narine Abgarian

În Maran, viața este suspendată între realitate și basm, într-un timp care prinde contur încet-încet, luând dureros forma istoriei. Războiul și dezastrele naturale au zdruncinat în nenumărate rânduri pacea fragilă a oamenilor.

Anatolia, a cărei viață, nu mai puțin decât a celorlalți, a fost marcată de suferință, moarte, luptă și îndârjire, dar și de evenimente providențiale și semne inexplicabile, este, la 58 de ani, cea mai tânără locuitoare a micii așezări din vârf de munte. Și crede că viața ei, ca și a satului, se apropie de sfârșit, fără să știe că va fi, de fapt, purtătoarea miracolului care va face totul să renască. Iar timpul este învins.

GlasulMM
GlasulMM