AGENDA ZILEI: 13 mai 2024

Au trecut: 133 zile / Au mai rămas: 236 zile

ZIUA DE 13 MAI ÎN ISTORIE: În anul 1846, Statele Unite declară război Mexicului. În anul 1860, trupele conduse de Garibaldi înfrâng armata napoletană. În anul 1888, Brazilia abolește sclavia. În anul 1917, trei copii susțin că ar fi avut viziuni cu Fecioara Maria.În anul 1943, armata germană capitulează în Africa de Nord. În anul 1981, are loc, la Roma, tentativa de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfânta Muceniță Glicheria. Greco-catolic: Sfânta Muceniță Glicheria (Apariția Sfintei Fecioare Maria la Fatima); Romano-catolic:  Sf. Fecioară Maria de la Fatima.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 18 și 19 grade Celsiul, iar cele minime, între 5 și 6 grade Celsius. Partial noros.

SOARELE răsare la ora 5.49 si apune la ora 20.54.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.61; Franc elvetian: 5.09; Lira sterlina: 5.78;

MAXIMA ZILEI: Sănătatea ta depinde de tine. Tot ceea ce faci și gândești adaugă la vitalitatea, energia și spiritul tău sau extrage din ele valoare. (Ann Wigmore)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Faceti „schimb de tura” cu colegii de serviciu, cu prietenii pentru a va duce copiii la scoala, cu vecinii pentru a va face cumparaturile (ca să consumați mai puțin combustibil).

O CARTE PE ZI: Nu mă poți răni de David Goggins

Pentru David Goggins, copilăria a fost un coşmar – sărăcia, prejudecata şi abuzul fizic i-au colorat zilele şi i-au bântuit nopţile. Prin autodisciplină, duritate mentală şi mult efort, Goggins s-a transformat dintr-un tânăr supraponderal şi depresiv, fără nici un viitor, într-o emblemă a forţelor armate americane şi unul dintre cei mai buni atleţi de anduranţă din lume

În Nu mă poţi răni, Goggins ne împărtăşeşte povestea vieţii lui fascinante şi ne arată că majoritatea dintre noi ne folosim doar 40% din abilităţi. Acest volum ne prezintă o cale pe care oricine o poate urma pentru a trece dincolo de durere, a scăpa de frică şi a-şi atinge adevăratul potenţial.

GlasulMM
GlasulMM