AGENDA ZILEI: 15 aprilie 2024

Au trecut: 105 zile / Au mai ramas: 260 zile

ZIUA DE 15 APRILIE ÎN ISTORIE:  În anul 1896, are loc ceremonia de închidere a primei ediții a Jocurilor Olimpice Moderne, Grecia, Atena. În anul 1912, vasul britanic de pasageri Titanic se scufundă în Atlanticul de Nord. În anul 1918, bojdeuca lui Ion Creangă devine prima casă memorială din România. În anul 1944, are loc al doilea mare bombardament anglo-american asupra Bucureștiului.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Coborârea în iad a Mântuitorului. Greco-catolic:  Isus în mormânt. Romano-catolic: Sf. Damian de Veuster.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 24 și 25 grade Celsiul, iar cele minime, între 12 și 13 grade Celsius. Senin.

SOARELE răsare la ora 6.36 si apune la ora 20.16.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.57; Franc elvetian: 5.06; Lira sterlina: 5.80;

MAXIMA ZILEI: Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur prind curaj. (Ion Crenga) (6)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Nu mai cumpărați plastic în general pentru a crea o casă mai ecologică. Folosirea unui număr mai mic de produce cu plastic ajută la reducerea poluării cu plastic.(8)

O CARTE PE ZI:  Războaiele Oscarului. O istorie a Hollywoodului în aur, sudoare și lacrimi, de Michael Schulman:

„În Războaiele Oscarului, Michael Schulman relatează istoria remarcabilă și tentaculară a Premiilor Academiei și a dramelor personale – unele emblematice, altele inedite – care s-au jucat pe scenă și în spatele camerei.” (Ed. Publica; trad. Louis Ulrich)

GlasulMM
GlasulMM