AGENDA ZILEI: 18 martie 2024

Au trecut: 77 zile / Au mai ramas: 288 zile

ZIUA DE 18 MARTIE ÎN ISTORIE:

În anul 1781, are loc insurecția populațiie pariziene (Comuna din Paris). În anul 1889, Regele Carol I, neavând succesori direcți pe linie masculină, îl numește pe Ferdinand (fiul prințului Leopold), prinț moștenitor. În anul 1906, Traian Vuia, realizează la Paris, primul zbor cu un aparat mai greu decât aerul. În anul 2002, în România începe recensământul populației.

ÎNTR-O ZI DE 18 MARTIE S-AU NĂSCUT: Rudolf Disel, inventator german; Ion Barbu, poet și matematician român; Ioana Postenicu, prozatoare; Mircea Ionescu Quintus, politician; Bartolomeu Anania, mitropolit al Clujului; Romul Munteanu, critic literar; Horia Moculesc, compozitor; Horia Roman Patapievici, scriitor;

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox:  Sfântul Chiril al Ierusalimului; Pomenirea morților.

Greco-catolic: Sf Chiril al Ierusalimului; Pomenirea morților;

Romano-catolic: Sf. Chiril din Ierusalim.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 5 și 6 grade Celsiul, iar cele minime, între -3 și -2 grade Celsius. Posibil ninsoare.

SOARELE răsare la ora 6.31 si apune la ora 18.35.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.56; Franc elvetian: 5.16; Lira sterlina: 5.82;

MAXIMA ZILEI: Ai invatat regulile jocului. Tot ce trebuie sa faci este sa joci mai bine decat oricine altcineva. (Albert Einstein268)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Izolați-vă casa pentru a păstra căldura și a reduce consumul de energie. Energia irosită înseamnă și bani risipiți și nimănui nu îi place asta!(16)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Jocul trecutului” (de Cecelia Ahern)

Unul dintre bestseller-urile primăverii la editura All, romanul Jocul trecutului ne-o readuce în atenție pe Cecelia Ahern, despre a cărei minunată carte Roar am scris acum câteva luni. Cecelia Ahern are un talent deosebit de a povesti despre relații și de a-și plasa personajele în situații care creează emoție și suspans.

Eroina din Jocul trecutului, Sabrina Boggs, descoperă printre lucrurile tatălui său un joc ciudat care schimbă tot ce știa despre el. Omul care a crescut-o, care ar fi trebuit să o protejeze, este acum un necunoscut. Sabrina are doar o zi ca să dezlege misterul și pornește într-o cursă nebună ca să aducă la viață amintiri, să afle povești de demult, să cunoască oameni care știu adevărul. Care o pot ajută să descopere trecutul. Să-și descopere propria identitate.

(https://rasfoiala.com/2022/06/24/top-carti-de-vacanta-10-romane-de-citit-in-vara-lui-2022/)

GlasulMM
GlasulMM