AGENDA ZILEI: 18 octombrie 2023

Au trecut: 292 zile / Au mai rămas: 74 zile

ZIUA DE 18 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE: În anul 1867, SUA a preluat Alaska. În anul 1878, Rusia a pus stăpânire pe Basarabia.În anul 1944, Uniunea Sovietică invadează Cehoslovacia.

SĂRBĂTORI. Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Apostol si Evanghelist Luca. Greco-catolic: Sfântul Apostol si Evanghelist Luca. Romano-catolic: Sf. Luca.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 12-13 grade Celsiul, iar cele minime, între 3-4 grade Celsius. Senin.

SOARELE răsare la ora 07.48 si apune la ora 18.32.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.70; Franc elvetian: 5.22; Lira sterlină: 5.72;

MAXIMA ZILEI: Peste 20 de ani vei fi dezamagit din cauza lucrurilor pe care nu le-ai facut, nu din cauza celor pe care le-ai facut! (Mark Twain62)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Reutilizați si refaceți cât de mult puteți, cum ar fi prin găsirea unor modalităti de a reîmprospăta aspectul borcanelor de sticlă si reciclarea sticlelor de vin. Reutilizarea articolelor este o modalitate excelentă de a le oferi o viață nouă.(22)

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Război si pace (de  Marry Shelley).

Război si pace – Lev Tolstoi, un roman de mare amploare despre războaiele napoleoniene, având în centru familii aristocrate ruse. Este o carte despre lumea care se află între cele două aspecte opuse – războiul si pacea, atât militară, cât si a individului în sine.

GlasulMM
GlasulMM