AGENDA ZILEI: 19 ianuarie 2024

Au trecut: 19 zile / Au mai ramas: 347 zile

ZIUA DE 19 IANUARIE ÎN ISTORIE: În anul 1889, Statul român a devenit proprietarul tuturor căilor ferate de pe teritoriul României, care măsurau 1.377 km. În anul 1978, ultimul Volkswagen Broscuță fabricat în Germania părăsește fabrica VW din Emden. Producția va continua în America Latină până în 2003. În anul 1999, A cincea mineriadă. Ministrul de Interne, Gavril Dejeu,  demisionează după ce minerii au trecut de toate barajele forțelor de ordine din Defileul Jiului. În anul 2007, Echipa de patru oameni N2i, folosind doar snowkiting, finalizează o călătorie de 1.759 km pentru a ajunge la Stația de cercetare Polul inaccesibilității pentru prima dată din 1965 și pentru prima dată fără asistență mecanică.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfantul Macarie Egipteanul.

Greco-catolic: Sf. cuv. Macarie Egipteanul; Sf. aep. Arsenie de la Cercira.

Romano-catolic: Ss. Marius şi Marta, soţi m.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 6-7 grade Celsiul, iar cele minime, între -9 și -10 grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 08.07 si apune la ora 17.07.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.57; Franc elvetian: 5.30; Lira sterlina: 5.80;

MAXIMA ZILEI: Intr-o tara asa de frumoasa, c-un trecut asa de glorios, in mijlocul unui popor atat de destept, cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie, si cum sa nu-ti ridici fruntea, ca falnicii stramosi de odinioara, mandru ca poti spune: sunt roman! (Alexandru Vlahuta197)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Conservați apă, oprind robinetul când vă spălați pe dinți, făcând dușuri rapide, economisind apă încălzită etc. (20)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Însemnări de pe o insulă mică” (de Bill bryson)

Amuzantă, sarcastică, cu note fine de autoironie, „Însemnări de pe o insulă mică” este cartea ideală pentru vacanță. De la locuri deosebite la cele pe care autorul le consideră o dezamăgire în ciuda faimei, de la spiritul britanicilor la obiceiurile lor culinare – cartea îți permite să vezi Marea Britanie prin ochii lui Bryson, un american care a trăit mai bine de 20 de ani în Anglia. Îți va alimenta dragostea pentru călătorii, te va face să râzi și vei ajunge să cunoști o țară și o cultură nouă. Rețeta perfectă pentru o lectură de vară reușită.(https://carturesti.ro/blog/carti-de-citit-in-vacanta/)

GlasulMM
GlasulMM