AGENDA ZILEI: 19 martie 2024

Au trecut: 78 zile / Au mai ramas: 287 zile

ZIUA DE 19 MARTIE ÎN ISTORIE: În anul 1859, la Paris are loc premiera operei Faust. În anul 1895, Lumier înregistrează primele imagini cu camera cinematografică. În anul 1912, Carol I a promulgat prima lege privind regimul pașapoartelor în România. În anul 1958, a fost creat Parlamentul European. În anul 1990, izbucnesc violențele interetnice de la Târgu Mureș.

ÎNTR-O ZI DE 19 MARTIE S-AU NĂSCUT:  Nicolae Hurmuzaki, politician român. Dinu Lipati, compozitor român. Ursula Andress, actriță. Bruce Willis, actor american. Alexander Nesta, fotbalist italian.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox:  Sfinții mucenici Hrisant și Daria. Duminica Sfintei Cruci. Greco-catolic: Duminica a 3-a din Post. Sfânta Cruce. Romano-catolic: Duminica a 4-a din Post.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 6 și 7 grade Celsiul, iar cele minime, între -1 și 0 grade Celsius. Parțial înnorat.

SOARELE răsare la ora 6.29 si apune la ora 18.37.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.56; Franc elvetian: 5.16; Lira sterlina: 5.82;

MAXIMA ZILEI: Daca nu-ti cunosti limitele, defineste-le! Daca le cunosti, depaseste-le! (Adrian Moisei)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Izolați-vă casa pentru a păstra căldura și a reduce consumul de energie. Energia irosită înseamnă și bani risipiți și nimănui nu îi place asta!(16)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Tata bogat, tata sarac. Educatie financiara in familie”, de Robert T. Kiyosaki

Anul acesta m-am concentrat pe educatia financiara si pe skill-urile mele in ceea ce priveste gestionarea bugetului. Astfel, am optat pentru o carte clasica in domeniu, din care am aflat informatii importante despre cat de importanta este mentalitatea ta atunci cand iti doresti sa atingi succesul. Mai mult decat atat, am acumulat informatii importante despre investitii si imobiliare. (https://www.andreearaicu.ro/dezvoltare-personala/cele-mai-bune-carti-pe-care-le-am-citit-in-2023/)

GlasulMM
GlasulMM