AGENDA ZILEI: 19 octombrie 2023

Au trecut: 293 zile / Au mai rămas: 73 zile

ZIUA DE 19 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE: În anul 1813, armata franceză, condusă de Napoleon Bonaparte, a fost înfrântă de armatele Rusiei, Prusiei, Austriei si Suediei, în Bătălia Natiunilor. În anul 1865, se inaugurează oficial linia ferate Bucuresti – Giugiu, prima din România; Filaret devine prima gară a Bucurestilor. În anul 1987,  bursa de pe Wall Street  înregistrează o scădere istorică, de 22,6 % a indicelui Dow Jones.  Ziua rămâne în istorie ca lunea neagră,  marcând una dintre cele mai mari crize economice mondiale.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Proroc Ioil. Greco-catolic: Sf. Ioil. Romano-catolic: Ioel, profet.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 11-12 grade Celsiul, iar cele minime, între 9-10 grade Celsius. Posibil ploaie după-amiază.

SOARELE răsare la ora 07.49 si apune la ora 18.30.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.70; Franc elvetian: 5.23; Lira sterlină: 5.73;

MAXIMA ZILEI: Eu nu sunt ceea ce mi se intampla, eu sunt ceea ce aleg sa devin. (Carl Jung65)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Reciclati orice nu puteti refolosi, cum ar fi produsele din plastic, aluminiu si hârtie. Un obiectiv de care trebuie să tineti cont atunci când deveniti mai ecologici este să evitati ca lucrurile/deseurile sa ajungă în depozitele de deseuri, iar reciclarea este o modalitate excelentă de a face asta.(23)

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Mizerabilii  (de  Victor Hugo).

Mizerabilii de Victor Hugo si al său inconfundabil personaj, Jean Valjean, un tăran întemnitat pentru că a furat o bucată de pâine, ne poartă în partea întunecată a societătii franceze a primei părti al secolului al XIX-lea.

GlasulMM
GlasulMM