AGENDA ZILEI: 2 aprilie 2024

Au trecut: 92 zile / Au mai ramas: 273 zile

ZIUA DE 2 APRILIE ÎN ISTORIE: În anul 1453, Mohamed al II-lea a început asaltul asupra orașului Constantinopol. În anul 1792, în SUA se stabilește ,ca monedă unică, dolarul. În anul 1800, la Vienna are loc premiera Simfoniei nr 1 de Beethoven. În anul 1867, Mihai Eminescu publică, în Familia, poemul Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie.În anul 1978, în Stateel Unite se difuzează primul episod din serialul Dallas. În anul 1982, izbucnește Războiul Maldivelor, între Marea Britanie și Argentina.În anul 2005, Papa Ioan Paul al II-lea moare la vârsta de 84 ani. În anul 2008, la București a vut loc Summit-ul NATO.

ANIVERSARE: Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului; Ziua Internațională a Cărților pentru Copii; Ziua NATO în România.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul cuvios Tit, făcătorul de minuni.  Greco-catolic:  Sf. Cuv. Tit, făcătorul de minuni;

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 16 și 17 grade Celsiul, iar cele minime, între 5 și 6 grade Celsius. Ploi.

SOARELE răsare la ora 7.01 si apune la ora 19.57.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.60; Franc elvetian: 5.11; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Pesimistul vede dificultăți în orice oportunitate. Optimistul găsește oportunități în orice dificultate (Winston Churchill);

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Donați obiecte de care nu mai aveți nevoie în loc să le aruncați. Atâta timp cât sunt  încă într-o formă decentă, este posibil să îl puteți dona sau vinde pentru a-i extinde ciclul de viață.(25)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul Iluzii pierdute, de Honoré de Balzac:

„Urmărind povestea tânărului poet Lucien Chardon, a relațiilor și a încercărilor sale de ascensiune socială, descoperim în Iluzii pierdute o frescă impresionantă a societății franceze din prima jumătate a secolului al XIX-lea și a moravurilor acesteia.” (Ed. Corint; trad. Simona Brînzaru)

GlasulMM
GlasulMM