AGENDA ZILEI: 2 mai 2024

Au trecut: 122 zile / Au mai rămas: 247 zile

ZIUA DE 2 MAI ÎN ISTORIE: În anul 1536 regina Anne Boleyn a Angliei, a doua soție a regelui Henric al VIII-lea,este arestată și închisă sub acuzația de adulter, incest, trădare și vrăjitorie. În anul 1874, Karl May este eliberat din închisoarea Waldheim, unde a ispășit o condamnare la închisoare pentru vagabondaj. În anul 1960,  Caryl Chessman, condamnat la moarte în SUA, este executat, după ce executarea hotărârii a fost amânată de opt ori. Cazul a declanșat o dezbatere la nivel mondial asupra pedepsei cu moartea, pentru că persistă îndoielile asupra făptașului.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Joia din Saptamana Patimilor (Denia celor 12 Evanghelii); Aducerea moastelor Sfantului Atanasie cel Mare; Sfantul Atanasie al III-lea, Patriarhul Constantinopolului.

Greco-catolic: Sfânta și Marea Joi (Cina cea de taină și spălarea picioarelor). Aducerea moaștelor Sf. Atanasie cel Mare al Alexandriei. Cele 12 Evanghelii ale Pătimirilor Domnului.

Romano-catolic: Ss. Atanasiu, ep. înv.; Antonin din Florenţa, ep.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 23 și 24 grade Celsiul, iar cele minime, între 12 și 13 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 6.06 si apune la ora 20.40.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.63; Franc elvetian: 5.08; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Paradisul este atat sub talpile noastre, cat si deasupra capetelor noastre. (Henry David Thoreau) (34)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Consumați apă de la robinet filtrată în loc să cumpărați sticle de apă ambalate în plastic. Acesta este unul dintre cele mai simple și mai bune moduri de a fi mai ecologic, deoarece sticlele de apă de unică folosință generează o mulțime de gunoi în lume (21)

O CARTE PE ZI:  Acolo unde cântă racii de Delia Owens

Ani de-a rândul, Barkley Cove, un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord, a fost bântuit de zvonuri nelămurite despre Fata Mlaștinii. Așa se face că, spre sfârșitul anului 1969, când frumosul Chase Andrews este găsit mort, localnicii o bănuiesc pe Kya Clark, cea pe care ei o numesc Fata Mlaștinii.

Însă Kya nu e cum umblă vorba. Sensibilă și inteligentă, ea a supraviețuit ani în șir, singură, în pustietatea mlaștinii, casa ei, găsind prieteni printre pescăruși și lecții de viață printre nisipuri. Și a venit vremea când ea tânjește după apropierea semenilor, după dragoste. Când doi tineri din oraș se lasă atrași de frumusețea sălbatică a fetei, Kya se simte tentată de perspectiva unei vieți noi, fără măcar să se gândească la ce-ar putea să-i aducă viitorul. (mamadebebelin.com)

GlasulMM
GlasulMM