AGENDA ZILEI: 2 martie 2024

Au trecut: 61 zile / Au mai ramas: 304 zile

ZIUA DE 29 FEBRUARIE ÎN ISTORIE:

În anul 1716, apare lucrarea lui Dimitrie Cantemir, Descriptio Moldaviae. În anul 1885, ALexandru al II-lea devine țar al Rusiei. În anul 1949, a fost adoptată o expropriere a moșiilor din România mai mari de 50 de hectare. În anul 1973, trupele americane încep să se retragă din Vietnam. În anul 1989, brașoveanul Liviu Babeș și-a dat foc în Poiana Brașov în semna de protest față de regimul comunist. În anul 1992, a început războiul din Transnistria.

Calendar religios

Ortodox: Sfantul Teodot, Sfantul Nicolae Planas

Greco-catolic: Sf. ep. m. Teodot al Cirenei.

Romano-catolic: Sf. Angela a Crucii, călug.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 15 și 16 grade Celsiul, iar cele minime, între 7 și 8 grade Celsius. Parțial noros.

SOARELE răsare la ora 7.05 si apune la ora 18.10.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.59; Franc elvetian: 5.22; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Soarele straluceste, ne incalzeste si ne lumineaza, iar noi nu suntem deloc curiosi de ce se intampla asta; cu toate acestea, incercam sa gasim explicatia răului, durerii, foamei, tantarilor si a oamenilor prosti (Ralph Waldo Emerson246)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Cumpărați îmbrăcăminte de înaltă calitate, astfel încât hainele dvs. să dureze mai mult și aveți grijă de îmbrăcăminte! O casă ecologică trebuie să aibă un dulap sustenabil! (27)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Secretul peronului 13” (de Eva Ibbotson)

O carte de aventuri fermecătoare cu personaje neobișnuite, aventuri palpitante și scene de neuitat. Sub peronul 13 al celei mai aglomerate gări din Londra există o intrare veche, acoperită de afișe scorojite. Dincolo de ea se află o insulă fermecată, unde oamenii trăiesc fericiți și lipsiți de griji alături de creaturi fantastice. După ce o femeie bogată și rea îl răpește pe prințul moștenitor al insulei, un grup bizar de salvatori, format dintr-o zână, un magician, un căpcăun și o micuță harpie, pornește in căutarea lui, ajungând ca după peripeții neașteptate să-l salveze și să-l readucă părinților săi, regele și regina insulei. (https://www.bucurialecturii.ro/8-carti-pentru-fanii-harry-potter/)

GlasulMM
GlasulMM