AGENDA ZILEI: 20 aprilie 2024

Au trecut: 110 zile / Au mai ramas: 255 zile

ZIUA DE 20 APRILIE ÎN ISTORIE:  În anul 1809, victoria lui Napoleon asupra trupelor Imperiului Austriac. În anul 1938, a fost dizolvat partidul naționalist Totul pentru țară. În anul 1950, începe naționalizarea locuințelor de la orașe. În anul 1972, la patru zile după lansare, Apollo 16 aselenizează pe Lună. În anul 2007, președintele României, Traian Băsescu, a fost suspendat de Parlament.

ANIVERSARE:  Ziua limbii chineze.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Teotim, episcopul Tomisului. Greco-catolic: Sf. Cuv. Teodor Trihina; Sf. Teotim al Tomisului. Romano-catolic: Ss. Anicet; Marcian, călugăr.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 13 și 14 grade Celsiul, iar cele minime, între 3 și 4 grade Celsius. Senin.

SOARELE răsare la ora 6.26 si apune la ora 20.23.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.67; Franc elvetian: 5.13; Lira sterlina: 5.82;

MAXIMA ZILEI: Viata este ca mersul pe bicicleta. Pentru a-ti mentine echilibrul trebuie sa continui sa mergi inainte. (Albert Einstein)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Cumpărați în vrac pentru a reduce cantitatea de deșeuri provenită din ambalaje, lucruri precum hârtia igienică, hrana pentru animale de companie, săpun etc. (12)

O CARTE PE ZI:  Putere și progres. Lupta noastră de o mie de ani pentru tehnologie și progres, de Daron Acemoglu și Simon Johnson:

„Un mileniu de istorie și de dovezi contemporane face să fie clar un lucru: progresul depinde de alegerile pe care le facem în privința tehnologiei. Metodele noi de organizare a producției și mijloacele noi de comunicare pot fie să servească interesele înguste ale unei elite, fie să devină fundamentul unei prosperități larg răspândite.” (Ed. Publica; trad. Dan Crăciun)

GlasulMM
GlasulMM