AGENDA ZILEI: 25 ianuarie 2024

Au trecut: 25 zile / Au mai ramas: 340 zile

ZIUA DE 25 IANUARIE ÎN ISTORIE: În anul 1864, a fost inaugurat Spitalul Colentina din București. În anul 1949, au fost acordate primele Premii Emmy. În anul 1964, lansarea unui balon-satelit, „Echo II”, prima experiență comună sovieto-americană pentru studierea Cosmosului. În anul 1990, s-a înființat Confederația sindicală „Frăția”. În anul 1998,  Partidul Comunist Francez își deschide arhivele pentru istorici și politologi. În anul 2006, Unitatea teroristă radicală Hamas,  care pune sub semnul întrebării dreptul Israelului la existență, câștigă alegerile pentru consiliul legislativ din Palestina.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfantul Grigorie de Nazianz; Sfantul Bretanion

Greco-catolic: Sf. aep. Grigore din Nazianz; Sf. m. Bretanion al Tomisului. Încheierea Octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

Romano-catolic: CONVERTIREA SF. PAUL, ap.; Sf. Bretanion, ep. de Tomis.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 3 și 4 grade Celsiul, iar cele minime, între -1 și 0 grade Celsius. Posibil ninsoare.

SOARELE răsare la ora 08.02 si apune la ora 17.13.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.57; Franc elvetian: 5.26; Lira sterlina: 5.80;

MAXIMA ZILEI: Chiar daca lumea rade de tine, ia-te in serios. Multimile rad de ceea ce nu inteleg si ridiculizeaza tot ceea ce le depaseste. Uita ce gandesc altii. Prea multi dintre cei care au in ei o scanteie de geniu nu-i dau frau niciodata, pentru ca se tem de hohotele lumii. Ceea ce conteaza este parerea ta despre tine si increderea pe care ti-a acorzi. (Napoleon Hill203)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Reparați articolele care sunt rupte sau stricate în loc să cumpărați altele noi, cum ar fi îmbrăcăminte, mobilier și electronice.(24).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Cum să prinzi o cârtiță” (de MARC HAMER)

Viața unui hoinar cu o carieră cât se poate de neconvențională: vânător de cârtițe. Aceasta este premisa de la care pornește Marc Hamer în „Cum să prinzi o cârtiță”, o carte care reunește istoria neașteptată a animalui mic, catifelat și atât de misterios, o meditație profundă asupra conexiunii strânse dintre om și mediul înconjurător și memoriul unei vieți trăite în sânul naturii. Nu lăsa ideea că e o carte despre cârtițe să-ți taie din elan. Scriitura poetică și artistică te va încânta, iar povestea te face să vezi natura cu alți ochi și să apreciezi infinit mai mult fiecare creatură, chiar și pe cele mici, oarbe și care se refugiază în întunericul de sub noi.  (https://carturesti.ro/blog/carti-de-citit-in-vacanta/)

GlasulMM
GlasulMM