AGENDA ZILEI: 25 martie 2024

Au trecut: 84 zile / Au mai ramas: 281 zile

ZIUA DE 25 MARTIE ÎN ISTORIE: În anul 1655, este descoperită Titan, cea mai mare lună a lui Saturn, de către matematicianul olandez Christian Huygens. În anul 1807 este abolit comerțul cu scalvi în Anglia. În anul 1924, proclamarea republicii în Grecia; sărbătoare națională. În anul 1949, s-a constituit Uniunea Scriitorilor din România. În anul 1998, Comisia Europeană recomandă adoptarea monedei unice, euro.

ANIVERSARE:  Ziua Poliției Române.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Bunavestire (dezlegarea la pește); Greco-catolic: Bunavestire (dezlegarea la pește); Romano-catolic: Bunavestire;

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 8 și 9 grade Celsiul, iar cele minime, între 1 și 2 grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 6.17 si apune la ora 18.45.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.59; Franc elvetian: 5.10; Lira sterlina: 5.79;

MAXIMA ZILEI: Cea mai mare glorie nu o dobandesti atunci cand nu este doborat niciodata, ci atunci cand te ridici dupa ce ai cazut. (Confucius)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Conservați apă, oprind robinetul când vă spălați pe dinți, făcând dușuri rapide, economisind apă încălzită etc. (20).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul Sărmane creaturi, de Alasdair Gray:

„Această poveste despre dragoste adevărată și cutezanţă știinţifică poartă cititorul din sălile de operaţii private ale Glasgow-ului de la sfârșitul epocii victoriene prin cazinouri pentru aristocraţi, drojdia Alexandriei și un bordel parizian, pentru a ajunge la un apogeu întrerupt într-o biserică scoţiană.” (Ed. Polirom; trad. Magda Teodorescu)

GlasulMM
GlasulMM