AGENDA ZILEI: 27 martie 2024

Au trecut: 86 zile / Au mai ramas: 279 zile

ZIUA DE 27 MARTIE ÎN ISTORIE: În anul 1697, Sinodul de la Alba Iulia a adoptat Unirea cu Roma, prin care se pun bazele Bisericii Române Unite cu Roma (Greco-Catolice); În anul 1899, Marconi realizează prima legătură telegrafică fără fir între Anglia și Franța; În anul 1918, are loc Unirea Basarabiei cu România; În anul 2020, Macedonia de Nord devine al 30-lea stat membru NATO.

ANIVERSARE: Ziua Mondială a Teatrului.Ziua Unirii Basarabiei cu România;

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfânta Mucenică Matroana din Tesalonic; Greco-catolic: Sfânta Mucenică Matroana din Tesalonic; Romano-catolic: Sf. Rupert, ep.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 17 și 18 grade Celsiul, iar cele minime, între 9 și 10 grade Celsius. Senin.

SOARELE răsare la ora 6.13 si apune la ora 18.48.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.59; Franc elvetian: 5.10; Lira sterlina: 5.79;

MAXIMA ZILEI: Vor exista intotdeauna oameni care te vor rani, asa ca trebuie sa-ti pastrezi increderea si doar sa ai mai multa grija in cine te increzi a doua oara. (Jose Garcia Marguez248)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Consumați apă de la robinet filtrată în loc să cumpărați sticle de apă ambalate în plastic. Acesta este unul dintre cele mai simple și mai bune moduri de a fi mai ecologic, deoarece sticlele de apă de unică folosință generează o mulțime de gunoi în lume. (21).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul Secretul bibliotecarei, de Marie Benedict, Victoria Christopher Murray

„La douăzeci și ceva de ani, Belle da Costa Greene este angajată de magnatul J.P. Morgan să se ocupe de colecția lui de manuscrise, cărți și opere de artă rare, adăpostită în recent construita Bibliotecă Pierpont Morgan. Belle devine o figură omniprezentă în societatea newyorkeză și unul dintre cei mai puternici oameni din lumea artei și a cărților, cunoscută pentru gustul ei impecabil și priceperea cu care negociază lucrări unice, contribuind la crearea unei colecții renumite în întreaga lume.” (Ed. Corint; trad. Carmen Ion)

GlasulMM
GlasulMM