AGENDA ZILEI: 28 februarie 2024

Au trecut: 58 zile / Au mai ramas: 307 zile

ZIUA DE 28 FEBRUARIE ÎN ISTORIE: În anul 1785, Horia, Cloșca și Crișan, conducătorii răscoalei țărănești din Transilvania, sunt executați prin tragere pe roată. În anul 1945, primul ministru, generalul Nicoale Rădescu, și-a prezentat demisia sub presiunea Armatei Roșii. În anul 1953, James Watson și Francis Crick descoperă structura chimică a ADN-ului. În anul 1986, primul ministru suedez, Olof Palme este asasinat pe strasdă la Stockholm. În anul 1997, Mihai I al României a revenit din exil.

Calendar religios

Ortodox: Sfinții Cuvioși Ioan Casian și Gherman; Sfântul Cuvios Vasile Mărturisitorul; Zi aliturgică. Canon mare.

Greco-catolic: Sf. Cuv. Vasile; Sf. Cuv. Casian Romanul;

Romano-catolic: Sf. Roman, abate; Fer. Antonia, călug.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 16 și 17 grade Celsiul, iar cele minime, între 8 și 9 grade Celsius. Parțial noros.

SOARELE răsare la ora 7.09 si apune la ora 18.07.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.57; Franc elvetian: 5.20; Lira sterlina: 5.80;

MAXIMA ZILEI: Nu spune niciodata nu se poate, ci incepe cu sa vedem. (Nicolae Iorga243)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Reparați articolele care sunt rupte sau stricate în loc să cumpărați altele noi, cum ar fi îmbrăcăminte, mobilier și electronice. (24)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Când totul e adevărat” (de Erin Watt)

Când Vaughn Bennett are posibilitatea de a deveni falsa iubită a unui star pop, ea cântărește foarte bine situația. Ea este o chelneriță obișnuită, care muncește din greu să-ți susțină familia, iar el -Oakley Ford este starul pop, câștigător al mai multor premii Grammy, cu milioane de fane și o reputație de cuceritor rebel. El are nevoie de o nouă imagine, iar ea este cea mai potrivită pentru a-l ajuta. Vor reuși să-i păcălească pe paparazzi și pe fani?
„O poveste delicioasă, care se citește cu sufletul la gură.” – School Library Journal

(https://www.bucurialecturii.ro/17-carti-de-citit-in-2023/)

GlasulMM
GlasulMM