AGENDA ZILEI: 28 martie 2024

Au trecut: 87 zile / Au mai ramas: 278 zile

ZIUA DE 28 MARTIE ÎN ISTORIE: În anul 1848, este emisă Proclamația (Revoluția Română din 1848); În anul 1854, Războiul Crimeei: Marea Britanie și Franța declară război Rusiei; În anul 1915, La Ateneul Român are loc prima audiție a Simfoniei a doua, de George Enescu. În anul 1939, s-a încheiat Războiul Civil din Spania; În anul 1974, Marea Adunare Națională instituie funcția de președinte al Republicii Socialiste România, în care este ales Nicolae Ceaușescu;

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou; Greco-catolic: Sf. Cuv. Muc. Ștefan Taumaturgul; Sf. Cuv. Ilarion cel Nou; Romano-catolic: Fer. Renata;

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 15 și 16 grade Celsiul, iar cele minime, între 5 și 6 grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 6.11 si apune la ora 18.50.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.58; Franc elvetian: 5.06; Lira sterlina: 5.79;

MAXIMA ZILEI: Fii atat de bun incat nu să nu te pot ignora (Steve Martin282).

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Consumați apă de la robinet filtrată în loc să cumpărați sticle de apă ambalate în plastic. Acesta este unul dintre cele mai simple și mai bune moduri de a fi mai ecologic, deoarece sticlele de apă de unică folosință generează o mulțime de gunoi în lume. (21).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul Dimineți în Jenin, de Susan Abulhawa

„După cum mărturiseşte ea însăşi, autoarea şi-a propus să recurgă la literatură pentru a pune într-o nouă lumină evenimentele petrecute în Palestina în perioada 1941-2002. Urmărind vieţile unor oameni obişnuiţi, ea spune de fapt povestea unei întregi naţiuni şi pledează pentru dreptul la istorie al celor ajunşi în condiţia de refugiaţi ca urmare a evacuărilor masive cauzate de conflictul israeliano-palestinian.” (Ed. Polirom; trad. Irina Bojin)

GlasulMM
GlasulMM