AGENDA ZILEI: 4 iulie 2024

Au trecut: 185 zile / Au mai rămas: 180 zile

ZIUA DE 4 IULIE ÎN ISTORIE: În anul 1776, a fost adoptată Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii. În anul 1827, este abolită sclavia în statul New York. În anul 1876, s-a creat la București Societatea Națională de Cruce Roșie din România. În anul 1950, are loc prima emisie a postului de radio Europa Liberă.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Andrei Criteanul. Greco-catolic: Sf. Andrei din Creta. Romano-catolic: Sf. Elisabeta a Portugaliei.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 21-22 grade Celsiul, iar cele minime, între 12-13 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 05.32 și apune la ora 21.26.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.62; Franc elvețian: 5.12; Lira sterlină: 5.87;

MAXIMA ZILEI: „Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume” (Mohandas Gandhi).

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Nu uitati să închideti lumina, inchinzand inclusiv orice piesa luminata! 3 piese luminate inutil in fiecare seara consuma tot atata electricitate ca un frigider.

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Străinul (de Albert Camus).

Atitudinea diferită față de regulile unei societăți care impune niște standarde de comportament te poate face să fii catalogat ca un străin.

”Să minți nu înseamnă numai să spui ceva ce nu este. Ci și, mai ales, să spui ce este și, în ce privește sufletul uman, să spui mai mult decât simți. E ceea ce facem cu toții, în fiecare zi, pentru a ne simplifica viața. (Albert Camus).

”Străinul” este primul roman al lui Albert Camus și a fost adaptat pentru marele ecran în 1967, de regizorul Luchino Visconti, într-o producție cu Marcello Mastroianni în rolul principal.

 

 

GlasulMM
GlasulMM