AGENDA ZILEI: 5 iunie 2024

Au trecut: 156 zile / Au mai rămas: 211 zile

ZIUA DE 5 IUNIE ÎN ISTORIE: În anul 1446, Dieta Ungariei îl alege pe Iancu de Hunedoara în funcția de guvernator general. În anul 1937, Lucian Blaga a rostit discursul de recepție la Academia Română, intitulat Elogiul satului românesc. În anul 1947, a fost făcut public Planul Marshall de ajutorare a țărilor din Europa Occidentală. În anul 1983, Anișoara Cușmir realizează un nou record mondial la săritura în lungime (7,43 m).

ANIVERSARE: Ziua Învățătorului.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Lunea Sfântului Duh. Greco-catolic: Preasfânta Treime. Romano-catolic: Sfântul Bonifaciu.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 21-22 grade Celsiul, iar cele minime, între 13-14 grade Celsius. Cer senin.

SOARELE răsare la ora 05.29 și apune la ora 21.18.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.59; Franc elvețian: 5.06; Lira sterlină: 5.83;

MAXIMA ZILEI: Dacă cunoști arta respirației profunde atunci ai puterea, înțelepciunea și curajul a 10 tigri (proverb chinezesc).

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Ferestrele cu geamuri duble economisesc 10% din energie. In lipsa acestora, puteti sa puneti draperii in fata ferestrelor pentru a castiga cateva grade.

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Bunica mi-a zis să îți spun că îi pare rău (de Fredrik Backman), de la Librăria Cărturești.

Fiecare copil de șapte ani merită un supererou. Pentru Elsa, acesta este bunica sa, singura ei prietenă, unicul om care o înțelege. Bunica realizează un univers doar pentru ea, un univers de basm în care se regăsesc cele mai încântătoare personaje. Aventurile lor în această lume imaginată te vor face să râzi, să plângi și îți vor dezvălui o multitudine de posibilități sub care oamenii pot viețui, cu diferențe și asemănări.O lectură înduioșătoare, Bunica mi-a zis să îți spun că îi pare rău este lectura ideală  de vacanță pentru cititori de toate vârstele.

 

 

GlasulMM
GlasulMM