AGENDA ZILEI: 7 martie 2024

Au trecut: 66 zile / Au mai ramas: 299 zile

ZIUA DE 7 MARTIE ÎN ISTORIE:

În anul 1441, Iancu de Hunedoara devine voievod al Transilvaniei. În anul 1471, Radu cel Frumos, fratele lui Vlad Țepeș, a atacat Moldova, dar este învins de Ștefan cel Mare. În anul 1876, Alexander Bell brevetează telefonul. În anul 1960, primii 20 de cosmonauți sovietici au fost selectați pentru pregătirea zborului spațial. În anul 2020, numărul global de decese din cauza Covid19 depășește 6 milioane.

Calendar religios

Ortodox: Sfintii Mucenici Episcopi din Cherson; Sfantul Mucenic Efrem, episcopul Tomisului.

Greco-catolic: Sf. ep. m. Efrem, Vasile, Eugen, Agatodor, Capiton, Eteriu și Elpidiu din Cherson.

Romano-catolic: Ss. Perpetua şi Felicitas, m.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 8 și 9 grade Celsiul, iar cele minime, între 1 și 2 grade Celsius. Parțial noros.

SOARELE răsare la ora 6.53 si apune la ora 18.19.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.57; Franc elvetian: 5.16; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Excelenta nu este o abilitate, ci o atitudine. (Ralph Marston252)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Nu cumpărați articole de unică folosință, cum ar fi tacâmurile din plastic, pahare de unică folosință, farfurii, paie etc. Pentru o casa ecologica, folosiți ustensile refolosibile! (5)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul Circul nopții (de Erin Morgenstern)

Pregătește-te să descoperi o lume magică, fermecătoare și minunată care te va cuceri. Tatăl Celiei este un magician de renume mondial al cărui secret este că spectacolul său este magie autentică, nu iluzii. El o învață pe Celia să manipuleze lumea, astfel încât să poată concura într-un joc cu miză mare împotriva lui Marco, un orfan antrenat în mod similar de inamicul tatălui ei. Arena acestui joc este circul nopții, iar cei doi adversari nu știu care este scopul și amploarea jocului. Când Cecilia și Marc se îndrăgostesc unul de celălalt, nimic nu mai este cum ar trebui să fie.

(https://www.bucurialecturii.ro/8-carti-pentru-fanii-harry-potter/)

(Credit foto : Daily Business)

GlasulMM
GlasulMM