AGENDA ZILEI: 8 martie 2024

Au trecut: 67 zile / Au mai ramas: 298 zile

ZIUA DE 7 MARTIE ÎN ISTORIE:

În anul 1618, Kepler descoperă a treia lege a mișcării planetelor; În anul 1848, revoluționarii români decid, la Paris, în locuința lui Nicolae Bălcescu, declanșarea revoluției din țările române; În anul 1918, se înregistrează primul caz de gripă spaniolă; În anul 1921, Lenin declară 8 martie ziua femeii; În anul 1950, Uniunea Sovietică susține că deține bomba atomică; În anul 1968, studenții cehoslovaci aderă la mișcarea de liberalizare Primăvara de la Praga;

Calendar religios

Ortodox: Sfantul Teofilact Marturisitorul, episcopul Nicomidiei

Greco-catolic: Sf. ep. Teofilact al Nicomediei.

Romano-catolic: Sf. Ioan al lui Dumnezeu, călug.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 8 și 9 grade Celsiul, iar cele minime, între 1 și 2 grade Celsius. Parțial noros.

SOARELE răsare la ora 6.52 si apune la ora 18.21.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.57; Franc elvetian: 5.16; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Lenea este mama a noua inventii din zece. (Legea lui Murphy253)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Nu cumpărați articole de unică folosință, cum ar fi tacâmurile din plastic, pahare de unică folosință, farfurii, paie etc. Pentru o casa ecologica, folosiți ustensile refolosibile! (5)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Numele vântului” (de Patrick Rothfuss)

Numele vântului este un roman fantasy care te va ține cu sufletul la gură în fiecare moment. Plin de imaginație, cu personaje bine definite, povestea este fascinantă.  Născut dintr-o trupă de artiști ambulanți , viața lui Kvothe este dată peste cap atunci când familia și prietenii săi sunt uciși de miticul Chandrian. Ca orfan își petrece zilele pe străzile unui oraș primejdios. Se înscrie într-o râvnită școală de magie pentru a deveni un formidabil vrăjitor.   (https://www.bucurialecturii.ro/8-carti-pentru-fanii-harry-potter/)

GlasulMM
GlasulMM