ALERTĂ – 8 incendii weekendul trecut în Maramureș

Nu mai puțin de 8 incendii au fost în Maramureș în intervalul 16.12.-18.12.2022, fiind nevoie de intervenția pompierilor. Astfel, potrivit ISU Maramureș, vineri, 16.12., pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa au intervenit pentru lichidarea unui incendiu în urma căruia a ars circa o tonă de deșeuri plastice și din lemn. La Vălenii Șomcutei, pompierii șomcuteni au lichidat un incendiu izbucnit la hornul unei locuințe. Focul a distrus pereții din jurul hornului.

FOTO ISU Maramures

A urmat sâmbătă, 17.12., tot o intervenție a pompierilor șomcuteni pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe. Din fericire a ars doar funinginea din interiorul coșului de fum. La Ciolt, două anexe gospodărești au fost mistuite de flăcări, respectiv au ars și circa 10 metri cubi de lemn pentru foc. Militarii din cadrul Gărzii Borșa au intevenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case. Focul a distrus circa 15 metri pătrați de acoperiș, 3 metri pătrați de perete despărțitor și 20 de metri pătrați de podea din lemn.

A urmat duminică, 18.12., o intervenție la Ulmeni, unde un foișor din lemn a fost cuprins de flăcări. Au ars 15 metri din foișorul de lemn împreună cu diverse obiecte de mobilier rustic.
Astăzi, 19.12., la Ieud, pompierii militari din cadrul Gărzii Bogdan Vodă au intervenit prompt pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un coș de fum. A ars doar funinginea din interiorul coșului de fum.

„Pompierii maramureșeni le reamintesc cetățenilor câteva măsuri de prevenire ce trebuie respectate pentru a evita producerea incendiilor:

  • verificați și curățați periodic coșurile de fum;
  • izolați corespunzător coșurile de fum față de materialele combustibile din acoperiș;
  • nu suprasolicitați instalațiile electrice și nu folosiți instalații electrice cu improvizații.”, precizează ISU Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh