ANIMAL DE COMPANIE INEDIT. Un bărbat din Maramureș ținea captiv un căprior

Un căprior care era ținut în captivitate de un bărbat din Maramureș a fost relocat pe fondul de vânătoare. Vinovatul a fost reclamat la poliție că ține ilegal animalul sălbatic, iar oamenii legii au luat imediat măsuri, bărbatul alegându-se cu dosar penal. Totul s-a petrecut în localitatea Rogoz.

”La data de 6 iulie a.c., la ora 16:00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat domiciliat în localitatea Rogoz deține în captivitate, la domiciliul său, un căprior. Puiul de căprioară, de aproximativ o lună, a fost predat în custodia paznicului Fondului de vânătoare Ruoaia – Țura Valer, urmând a fi relocat pe fondul gestionat.
În cauză a fost întocmit dosar penal și sub coordonarea procurorului se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de deţinerea, transportul, vânzarea sau schimburile în orice scop, precum şi oferirea spre schimb sau vânzare a exemplarelor luate din natură, în oricare dintre stadiile ciclului lor biologic, faptă prevăzută de O.U.G nr. 57 din 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice”, spune IPJ Maramureș.

 

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA