ANTREPRENORIAT. Băimăreanul Eduard Soponar, în finala Global Startup Awards

Eduard Soponar, un tânăr antreprenor originar din Baia Mare, a reușit să se claseze în finala prestigioasă a Global Startup Awards (GSA), una dintre cele mai importante competiții independente de ecosisteme de startup-uri din lume. Anul trecut, în toamnă, el a fost nominalizat la titlul de ”Fondatorul anului 2023”, iar compania sa, ”The Connecter”, a primit o nominalizare pentru ”Cel mai bun startup web3/ AI al anului 2023”. GSA este o competiție ce atrage peste 50.000 de startup-uri și fondatori în fiecare an, dar doar câțiva norocoși ajung în finală.

”Este o onoare absolută să aflu că eu și startup-ul meu, ”The Connecter”, am ajuns în finală și vom fi prezenți la Bratislava, pe 1 februarie 2024. Acest succes poate părea unul peste noapte, dar este departe de asta. A fost o călătorie destul de lungă pentru mine, de la imigrarea în Canada în 2008 și întoarcerea acasă în România, după 15 ani”, a declarat, pentru Glasul Maramureșului, Eduard Soponar.

Compania lui, ”The Connecter”, este specializată în dezvoltarea unei aplicații financiare descentralizate care aduce criptomoneda în lumea reală. Acesta a reușit, de asemenea, să încheie parteneriate în Africa, oferind suport și cursuri educaționale tinerilor lideri și viitorilor antreprenori. În plus, Eduard Soponar a stabilit o colaborare cu o tehnologie premiată de NASA, cu scopul de a salva vieți și de a reduce daunele provocate de uragane și alte evenimente cauzate de schimbările climatice.

”De la a lua șansa și a intra în lumea antreprenoriatului în 2017, de la a mi se spune că nu voi reuși, și încă mi se spune că nu voi reuși, până la a reuși să fac lucrurile să se întâmple, nu o dată, ci de mai multe ori. Ceea ce am învățat cu adevărat în ultimul deceniu, în acest domeniu de antreprenoriat, este că există lucruri pe care le putem controla și lucruri pe care nu le putem controla. Coerența, viziunea, pasiunea și dedicarea. Anul acesta am mari obiective pentru mine și pentru ”The Connecter”, și abia aștept să fac lucrurile să se întâmple din nou”, a adăugat Eduard Soponar pentru Glasul Maramureșului.

Finala Global Startup Awards va avea loc la Bratislava, pe 1 februarie 2024.

Maria STOICA

 

Maria Stoica
Maria Stoica