ANUL NOU – Sute de amenzi aplicate de polițiștii rutieri în Maramureș. Defecțiuni tehnice constatate la mașini

Sute de amenzi au fost aplicate de polițiștii rutieri în această minivacanță de Anul Nou. Astfel, în perioada 30 decembrie 2023 – 02 ianuarie 2024, polițiștii maramureșeni au acționat permanent pentru menținerea siguranței publice, prevenirea săvârșirii de fapte ilicite și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Printre altele, polițiștii au folosit aparatele radar din dotare pentru depistarea și sancționarea celor care nu respectă limita legală de viteză.

„În perioada de referință, polițiștii maramureșeni au întocmit dosare penale pentru comiterea a 65 de infracțiuni și au aplicat 366 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 180.000 de lei, din care 329 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice. Polițiștii rutieri maramureșeni au reținut 63 de permise de conducere și 22 de certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP, lipsă RCA și pentru constatarea unor defecțiuni tehnice ale autovehiculelor”, a anunțat IPJ Maramureș.

Polițiștii acționează în continuare atât pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru respectarea de către conducătorii de autovehicule a normelor rutiere aflate în vigoare.

Marcel ȘERBAN

dh
dh