ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

Campionatul Național de Schi Alpin de la Borșa are programată astăzi proba de slalom uriaș. După premiere, de la ora 18, DJ Line va întreține atmosfera.

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare găzduiește, de la ora 13, vernisajul expoziției temporare intitulată „Glasul roților de tren”, expoziție ce aduce în prim-plan machete feroviare de excepție și elemente de filatelie tematică.

De la ora 17,30, are loc o nouă întâlnire la Cafeneaua Mămicilor, un eveniment gratuit de socializare pentru mămici cu bebeluși. Activitatea se desfășoară la sediul Centrului Comunitar ROUA din Baia Mare (str. T. Vladimirescu 26).

De la ora 18, în sala de conferințe de la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, se va lansa cartea „Gânduri scurte de drum lung”, autor Sandu Emanuel Barbu, volum apărut la Editura Zupia, Iași, 2024. Ediție bilingvă în traducerea autorului – maxime, reflecții, declarații, sentințe, murfisme.

De la ora 18, la Hotel Magus Baia Mare – eveniment dedicat femeilor cu spirit antreprenorial și nu numai, din Maramureș și Satu Mare. Temele ce vor fi dezbătute: antreprenoriat într-o lume a bărbaților; leadership feminin; echilibrul între viața privată și cea profesională; personal branding; parenting. Speakerii evenimentului: trei femei de succes din România – Dana Druță (Drupanel și DruRelax), Ágnes Gündisch (Nobila Casa), Ioana Crisan (profesor învățământ preșcolar).

Greenys Baia Mare (str. Teatrului 2) găzduiește, de la ora 18, un atelier de improvizație teatrală dedicat copiilor. Acesta va cuprinde jocuri de rol cu dialog, jocuri de concentrare și atenție, exerciții de dicție, jocuri de memorie. Pot participa copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. Donația recomandată este de minimum 50 lei/ copil. Activitățile atelierului vor fi coordonate de Mara Pogângeanu, facilitator ateliere de improvizație teatrală, teatru interactiv și scriere creativă.

De la ora 18, Asociația ”Baia Mare în mișcare” organizează alergare de grup. Întâlnirea se dă la Statuia Ostașului Român din parc.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica