ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

În perioada 14-16 martie, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, în colaborare cu Colegiul Medicilor Maramureș și Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, organizează manifestarea științifică și expozițională dedicată profesioniștilor din industria medicală MaraMedica. Aceasta se adresează producătorilor, importatorilor și distribuitorilor de echipamente, accesorii, materiale, produse de igienă orală și produse chimico-farmaceutice pentru medicină. Program de vizitare: 14-16 martie, între orele 10-19 (joi și vineri), 9-13 (sâmbătă). Intrarea liberă.

Între 15 și 17 martie, zilnic între orele 12 și 20, în Piața Libertății din Baia Mare, are loc Festivalul Mediteraneean. Bucătarii vor găti preparate delicioase din fructe de mare: paella, scoici, creveți, calamar, dorada, caracatiță etc. Pentru iubitorii de dulciuri: baclava, fistic, nucă, vișine,ciocolată și multe alte sortimente.

Consiliul Local al Municipiului Baia Mare este convocat în ședință extraordinară, de la ora 13. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice.

Mămicile sunt invitate alături de Teodora Daniela Petruș, terapeut, consilier și doula post-partum, pentru a afla mai multe despre al patrulea trimestru de sarcină. De la ora 17, pe platforma Zoom. Această activitate este finanțată de Disasters Emergency Committee, cu sprijinul ActionAid și PLAN, și face parte din programul Centrului Comunitar ROUA – un spațiu sigur pentru femei și familii din culturi diferite, cu servicii integrate și activități co-create de către Asociația DEIS și Asociația ”City Makers” împreună cu femei românce și ucrainence.

Group West Motors lansează, de la ora 17,30, noul BMW X2. Evenimentul va avea loc la Baia Mare în cel mai nou centru BMW din țară, primul showroom local organizat după noua paradigmă a mărcii „Retail.Next” (bd. Independenței 59). Telefon: 0262/223.298.

Ca în fiecare joi, de la ora 19, la gospodăria lui Victorul Știrbuțului din Călinești (nr. 194), au loc ateliere meșteșugărești, hori și jocuri bătrânești, coordonate de prof. Măriuca Verdeș. Înscrieri la 0765/126.734.

De la ora 19, la Teatrul Municipal Baia Mare, are loc concertul caritabil ”Ajută pentru a fi ajutat”, ediția a XI-a, organizat de Asociația ”Prietenii Spitalului”. Scopul este achiziționarea, pentru Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică, un electrocauter cu plasmă argon. Invitații concertului sunt membrii grupului Trei parale, grup cu care celebra casă de discuri românească Electrecord a consemnat reîntoarcerea pe piața muzicală, respectiv cu albumul ”ROMÂNIA. 100 minute”.

De 42 de ani împreună, ”Celelalte Cuvinte” este una dintre cele mai longevive trupe rock din România. Artiștii vor concerta de la ora 21, în Log Out Baia Mare. Informații: 0748/667.252.

Nu uitați! Stațiunea Turistică Borșa găzduiește cele mai importante evenimente sportive al anului: Campionatul Național de Schi Alpin pentru seniori – editia 2024 și Cupa Balcanică, în perioada 11-15 martie. Competițiile sunt organizate de Primăria orașului Borșa în parteneriat cu Federația Română de Schi Biatlon și Federația Internațională de Schi.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica