ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

Până în 16 martie, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, în colaborare cu Colegiul Medicilor Maramureș și Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, organizează manifestarea științifică și expozițională dedicată profesioniștilor din industria medicală MaraMedica. Aceasta se adresează producătorilor, importatorilor și distribuitorilor de echipamente, accesorii, materiale, produse de igienă orală și produse chimico-farmaceutice pentru medicină. Program de vizitare: Până în 16 martie, între orele 10-19 (joi și vineri), 9-13 (sâmbătă). Intrarea liberă.

Până în 17 martie, zilnic între orele 12 și 20, în Piața Libertății din Baia Mare, are loc Festivalul Mediteraneean. Bucătarii vor găti preparate delicioase din fructe de mare: paella, scoici, creveți, calamar, dorada, caracatiță etc. Pentru iubitorii de dulciuri: baclava, fistic, nucă, vișine,ciocolată și multe alte sortimente.

Consiliul Județean Maramureș și Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” organizează, în perioada 15-17 martie, la Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” Baia Mare, concertul aniversar ”65 Aniversar”, la împlinirea a 65 de ani de activitate a Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. În prima zi (15 martie, ora 17), spectacolul este dedicat temei ,,Revedere”. Sunt invitați foștii membri ai acestei instituții care au activat ca soliști vocali. De asemenea, spectatorii vor putea urmări un moment deosebit ,,In memoriam Nicolae Sabău”, prezentat de: Paul Marincaș, Patricia Moldovan, Alexia Mance, Irina Pop, Denis Cupșe. Concertul va fi filmat de TVR pentru emisiunea Tezaur Folcloric, prezentator Gheorghița Nicolae.

De la ora 17, în aula Centrului Universitar Nord din Baia Mare (str. Victor Babeș 62A), are loc conferința ”Eros, Logos & Agape. Dragostea în era smartphone”. Invitat Mihail Neamțu.

Greenys Baia Mare găzduiește, de la ora 18, o șezătoare creativă în cadrul căreia organizatorii își propun să se adune într-o atmosferă liniștită, relaxantă. La acest atelier, participanții vor picta pe pietre/ lemn. Contribuția pentru această experiență este pe bază de donație. Recomandare minimă 30 de lei. Donațiile primite vor servi la îndeplinirea misiunii sociale a Asociației Verzi Greenys de a-i ajuta pe cei care au mai puțin.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica