ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, va liturghisi împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, în sobor de Arhierei, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, cu ocazia hramului Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului. Sărbătoarea Bunei Vestiri are o semnificație aparte pentru Eparhia Clujului, fiind ziua în care, în anul 2006, a fost reînființată Mitropolia de obârșie ștefaniană, cu denumirea: Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior, din anul 2012, Mitropolia, Clujului, Maramureșului și Sălajului.

De la ora 10, are loc o nouă întâlnire la Cafeneaua Mămicilor, un eveniment gratuit de socializare pentru mămici cu bebeluși. Activitatea se desfășoară la sediul Centrului Comunitar ROUA din Baia Mare (str. T. Vladimirescu 26).

De la ora 12, la mănăstirea ”Sfânta Ana” Rohia se desfășoară ”Festivalul Mănăstirea Sf. Ana – Oază de Spiritualitate”. Evenimentul, aflat la a XI-a ediție, reunește coruri și grupuri muzicale din întreg județul Maramureș.

La Casa de Cultură ”Vasile Grigore Latiș” din Târgu Lăpuș are loc, de la ora 13, ”Spectacolul Aniversar 12 ani cu Orizont TV”. În cadrul galei vor participa artiști îndrăgiți și ansambluri renumite.

Ca în fiecare luni, de la ora 18, ești așteptat la Greenys pentru a armoniza împreună universul interior și exterior. Prin yoga, meditație, tehnici de respirație, se vor elibera durerea, agitația, anxietatea, tristețea și se vor aduce pacea, compasiunea, încrederea, autenticitatea în suflet-minte-corp. Contribuția pentru această experiență este pe bază de donație. Donația sugerată este de minimum 40 de lei. O parte dintre donații vor folosi pentru îndeplinirea misiunii sociale a Asociației Suflete Verzi Greenys – de a ajuta copiii care au mai puțin. Înscrieri cu un mesaj pe WhatsApp: Ana – 0770/853.609/ Simon – 0748/590.398.

Două grupe noi de dansuri latino, începând de astăzi, la Dance Light Baia Mare (bd. Regele Mihai I 27). Participanții vor învăța cele mai cunoscute dansuri latino: bachata, salsa, kizomba. Modulul de începători cuprinde 10 ședințe. Program: luni și miercuri, ora 19 – kizomba sau luni și miercuri, ora 20 – bachata și salsa. Detalii la 0748/389.514 – Dorina Fărcaș.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica