ASTĂZI – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului

Astăzi, 4 februarie, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, Ministerul Sănătății anunță faptul că lucrează la actualizarea legislației și dezvoltarea normelor care să permită atingerea acestor obiective, împreună cu profesioniștii din domeniul oncologiei.

Abordarea integrată multidisciplinară a echipei Ministerului Sănătății și a specialiștilor din domeniul oncologiei împreună cu organizațiile profesionale medicale și organizațiile de pacienți a fost pusă în practică de la începutul acestui an.

”Ministerul Sănătății a realizat pași importanți prin introducerea a 21 de molecule noi pentru pacienții oncologici în anul 2022 și va continua acest lucru încă de la începutul anului 2023, iar politica de prevenție a primit un sprijin semnificativ prin posibilitatea decontării vaccinului HPV în cursul acestui an. Dotarea centrelor de radioterapie a fost realizată în ritm accelerat în anul 2022 în șapte mari orașe din România. De asemenea, un institut regional la Timișoara și secții noi în alte spitale din țară au fost selectate pentru a fi finanțate în cursul acestui an prin PNRR”, transmite Ministerul Sănătății.

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenția, diagnosticul precoce și accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga populație, indiferent de mediul de proveniență.

mg
mg