AȘTEPTĂM ȘI FAPTE. Ministerul Sănătății vrea să crească finanțarea pentru serviciile din ambulator

Oficialii Ministerului Sănătății au avut o întâlnire de lucru cu președintele Asociației Profesionale a Medicilor din Ambulator (APMA), dr. Cosmin Alexandrescu și delegația APMA formată din dr. Cristina Dragnea, dr. Raluca Alexe, Flaviu Petrica, dr. Simona Frasie și dr. Cristina Bogdan. În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte legate de îmbunătățirea finanțării serviciilor medicale și creșterea veniturilor medicilor specialiști si primari care realizează servicii medicale în ambulatoriile de specialitate.

”Ministrul Sănătății sprijină dezvoltarea serviciilor din ambulatoriile de specialitate, palier de îngrijiri esențial care reușește să acorde asistență medicală prespitalicească pentru peste 97% din pacienții care li se adresează. Este necesară identificarea unor resurse financiare la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru creșterea valorii punctului de servicii medicale în ambulatoriul de specialitate de la 4,5 lei, cât este în prezent, spre o valoare care să asigure sustenabilitatea cabinetelor celor 9.708 de medici specialiști și primari și, totodată, să reducă decalajul în materie de finanțare față de asistența medicală primară și spitalicească.

Această politică este în concordanță cu Strategia Națională de Sănătate și poate asigura sustenabilitatea finanțării sistemului sanitar. De asemenea, s-au discutat modalități concrete de sprijin pentru ca tinerii specialiști să poată profesa în domeniul serviciilor medicale ambulatorii”, au precizat reprezentanții instituției, într-un comunicat de presă.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA