AVOCAT: ”Dat fiind interesul major pentru dl Cătălin Cherecheș, probabil că mobilizarea va fi exemplară”

Într-o intervenție la Antena 3 CNN, Răzvan Doseanu, avocatul fostului primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a declarat că extrădarea acestuia nu este una obișnuită, ci mai degrabă ”specială”.

”Un singur lucru să nu uităm: totuși, extrădarea dlui Cătălin Cherecheș a fost, oarecum, o extrădare specială și nu una obișnuită. Autoritatea Națională a Penitenciarelor a oferit condiții deosebite, speciale pentru a convinge autoritățile germane ca să poată fi extrădat în România. I s-au asigurat anumite penitenciare, cu anumite camere, care ar îndeplini niște standarde deosebite, practic, față de cele oferite unui deținut de rând din România”, a subliniat Răzvan Doseanu.

Întrebat dacă i s-a pregătit celula, avocatul a precizat: ”Vă aduceți aminte, ați prezentat și dvs., documentul ANP, unde arătau traseul, parcursul exact: Rahova, Aiud, Baia Mare, metri pătrați, număr de persoane în cameră. Decizia e publică de ieri, s-a decis extrădarea, timpul ține de chestiuni administrative, de cât de repede se organizează autoritățile române cu germane, dar dat fiind interesul major pentru dl Cătălin Cherecheș, probabil, că mobilizarea va fi exemplară”, a adăugat avocatul.

După extrădare, Cătălin Cherecheș ar urma să fie încarcerat la Rahova, pe perioada carantinei de 21 de zile, iar după aceea va fi transferat la Penitenciarul Aiud, unde ar urma să fie plasat într-un regim închis și i s-ar pregăti o cameră individuală, cu o suprafață de 7,90 m². Ulterior, va fi transferat în regim semi-deschis la penitenciarul Baia Mare, unde, de asemenea, ar fi pregătită o cameră de detenție de 14,34 m² pe care ar împărți-o cu alte două persoane.

Răzvan Doseanu a mai precizat că ieri a avut o discuție cu omologul său din Germania pe tema extrădării, urmând ca în cursul zilei de astăzi să aibă un dialog telefonic și cu clientul său, Cătălin Cherecheș.

Parchetul general din Munchen a aprobat ieri extrădarea fostului primar de Baia Mare. O escortă a Poliției Române îl va aduce pe acest în țară într-un termen de maximum 10 zile.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica