AZI. În Baia Mare se iese în stradă. Dreptate pentru Corason

Înainte de greva profesorilor anunțată pentru data de 22 mai, în 21 mai avem un miting pentru protejarea drepturilor animalelor. Sub sloganul „Dreptate pentru Corason”, azi, 21 mai, pe platoul din fața Prefecturii Maramureș, de la ora 15.00, sunt așteptați iubitorii de animale din oraș pentru a protesta față de tot mai frecventele abandonuri ale animalelor de companie, cerându-se respectarea drepturilor animalelor.

„În România, de zeci de ani, animalele sunt abandonate pe străzi, pe câmpuri, în păduri. Pui nou născuți, câini bătrâni și chiar câini paralizați, sunt aruncaţi ca niște obiecte, făra ca autoritățile să ia măsuri pentru stoparea abandonului, pentru sterilizarea câinilor de rasa comună, care este obligatorie prin lege, pentru stoparea violentei asupra animalelor. În urmă cu câteva zile, un câine bătrân, paralizat a fost abandonat la groapa de gunoi, într-un sat din România. A zăcut acolo minim 2 săptămâni, lângă un drum intens circulat, fără ca nimeni sa îl ajute. Ștefan Mandachi l-a salvat și l-a numit Corason, inițiind un protest la nivel național pentru responsabilizarea cetățenilor cu privire la drepturile animalelor din România și pentru aplicarea legii de către autoritățile competente.

Să manifestam pentru miile de Corason din România, pașnic, în fata Prefecturii judeţului Maramureş din Baia Mare, împreună cu câinii noștri, cu pancarte prin care să cerem respectarea drepturilor animalelor din România, să cerem dreptate pentru Corason şi restul care au fost sau sunt în aceiaşi situaţie de suferinţă îngrozitoare!”, arată organizatorii evenimentului.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA