AZI. Polițiștii din județ fac controale în trafic. Cu ochii pe transportul public de persoane

Polițiștii rutieri maramureșeni sunt în trafic la acest moment, fiind efectuate controale peste tot în județ. În cursul zilei de astăzi, 09 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Maramureș, împreună cu poliţişti ai formaţiunilor rutiere și polițiști de frontieră desfăşoară o amplă acțiune, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Se ca verifica inclusiv modul în care se efectuează transportul public de persoane.

Toate aceste controale au ca scop prevenirea accidentelor rutiere, depistarea șoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, combaterea vitezei excesive, respectiv în cazul transportului public de persoane efectuate cu autovehicule având mai mult de 9 locuri se urmărește respectarea normelor care reglementează activitatea de transport.

„Până la această oră, polițiștii au oprit pentru verificări 45 de autovehicule, fiind verificate 48 de persoane. Pentru neregulile constatate până în prezent au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară s-a dispus retragerea a trei permise de conducere.

Polițiștii vor acționa pe anumite tronsoane de drum din județ pe tot parcursul zilei. Vă recomandăm să abordați o conduită preventivă în trafic și să respectați normele rutiere!”, arată IPJ Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA