BAC 2024. Luni se vor afișa primele rezultate. Vezi când și în ce condiții se pot depune contestații

Probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie) s-au încheiat ieri, 5 iulie, cu testarea cunoștințelor de limba și literatura maternă. Proba a fost susținută, în județul Maramureș, de 78 de candidați din totalul celor 80 de candidați înscriși, a informat Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Nu s-au prezentat doi candidați și nu s-au înregistrat eliminări.

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) va avea loc luni, 8 iulie (până la ora 12), prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

”Contestațiile pot fi depuse/ transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12-18, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/ transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, a transmis ISJ Maramureș.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții (cumulat): susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

Maria STOICA

GlasulMaramuresului
GlasulMaramuresului