BAIA MARE. 1.000 de copii și părinți, așteptați la Play Fest, în incinta Muzeului Satului

Aproximativ 1.000 de copii și părinți vor participa vineri, 31 mai, la Muzeul Satului din Baia Mare, la Play Fest, un eveniment creat pentru a promova coeziunea socială, dezvoltarea copilului și învățarea în perioada copilăriei timpurii. Evenimentul se derulează în cadrul inițiativei Educația și dezvoltarea timpurie a copilului, derulată de UNICEF în parteneriat cu Centrul Step by Step, cu susținerea Fundației Lego.

În Baia Mare participă toate unitățile de învățământ preșcolar în care se lucrează în alternativa Step by Step. Tema evenimentului este ”Orașul meu”, în cadrul căruia copiii vor participa la ateliere de construcții și de artă, utilizând seturile de Lego, pictură, sculptură. Activitățile organizate vor oferi contexte variate de învățare, interacțiune, schimb de bune practici, cultivând o atitudine pozitivă față de integrarea jocului în educație și societate.

”Vineri, în intervalul orar 10-14, activitatea grupelor Step by Step se mută la Muzeul Satului din Baia Mare, unde vor fi organizate ateliere de lucru de către toate grădinițele participante. Grădinița cu Program Prelungit ”Otilia Cazimir” Baia Mare răspunde, spre exemplu, de zona de arte creative. Îi așteptăm pe toți părinții cu mare drag”, a punctat prof. Georgeta Trif, directorul Grădiniței cu Program Prelungit ”Otilia Cazimir” Baia Mare.

Play Fest se organizează în 22 de localități din 15 județe și municipiul București.

Maria STOICA

 

 

Maria Stoica
Maria Stoica