BAIA MARE AZI. Cinematograful Minerul, un dezastru cu o fațadă tot mai degradată

Cinematograful Minerul este o altă clădire emblematică pentru Baia Mare, care a fost ”uitată” de autorități. Trecerea timpului și faptul că această clădire istorică nu a fost valorificată în niciun fel, începe să-și spună cuvântul. Fațada clădirii a fost renovată în urmă cu câțiva ani, când băimărenii au auzit o poveste frumoasă cum că aici se va muta Primăria Baia Mare. Am visat cu toții frumos o vreme, până ne-am dat seama că acest lucru nu se va întâmpla.

Acum și renovarea făcută în urmă cu câțiva ani dă semne serioase de degradare. Avem, printre altele, geamuri sparte și o parte din fațadă distrusă. În unele porțiuni de pe fostul Cinematograf Minerul începe chiar să crească și vegetație.

Aspectul tot mai dezolant al fațadei însă nu este nimic față de interiorul clădirii. Acolo vorbim de un dezastru. Nu s-a mișcat un deget pentru reabilitarea fostului cinematograf și-n interior. Prin geam se poate vedea cum pereții sunt distruși aproape în totalitate.

Mai jos vă prezentăm o galerie foto a felului în care arată astăzi exteriorul clădirii.

Glasul Maramureșului demarează o campanie despre felul cum arată Baia Mare azi. Dacă surprindeți imagini inedite sau doriți să semnalați diverse probleme legate de oraș, o puteți face trimițând fotografii sau filmări la adresa redacției: info@glasulmm.ro.

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA