BAIA MARE. Grădinița Nr. 25, exemplu de predare prin proiecte eTwinning

Pentru a avea rezultate cât mai benefice pentru educația preșcolarilor, cadrele didactice folosesc acum metode moderne, prin care motivează preșcolarii să participe la diferite activități educative ce vor contribui la dezvoltarea lor într-un mod armonios.

O metodă modernă de predare utilizată în grădinițe acum este predarea prin proiecte educaționale internaționale, respectiv proiecte eTwinning, ce reprezintă un tip de educație care oferă posibilitatea contactului direct cu alte popoare, cu alte culturi ce sunt o sursă de experienţe de învățare, facilitând procesul de învățare al copiilor chiar și pentru cei care au unele dificultăţi și duce la dezvoltarea personală, a creativității copiilor, a spiritului de echipă.

”Prin intermediul proiectului eTwinning intitulat „The country of my heart” derulat în grădinița noastră, echipa de proiect își asumă rolul de interpret al propriei culturi împărtășind-o celorlalți participanți astfel încât aceștia să devin conștienți de bogăția ei, de diversitatea ei, de aspectele unice ale fiecărei culturi. Activitățile proiectului fiind integrate curricular vor ajuta preșcolarii să devină mai încrezători, mai independenți, să comunice și într-o limbă străină, să fie toleranți, să respecte cultura altor națiuni și să-și dezvolte competențe noi digitale, lingvistice, sociale și emoționale”, a punctat prof. Cristina Rodica Șandor, directorul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 25 Baia Mare.

„Copiii din zilele noastre sunt diferiți, sunt alerți, activi, într-o continuă mișcare și extrem de curioși. Aceștia au nevoie mereu să fie expuși unor zone de cercetare, unde ei să poată experimenta, să poată învăța lucruri noi și de actualitate, să interacționeze direct sau indirect cu copii și adulți diferiți. Astfel, noi, profesorii, trebuie să venim mereu cu noutăți și să ne adaptăm stilul de predare pentru a le menține curiozitatea copiilor mereu și, de ce nu, să-i pregătim pentru viitor cu ajutorul proiectelor eTwinning”, a declarat prof. Laura Dorca, coordonator eTwinning.

Maria STOICA

 

 

Maria Stoica
Maria Stoica