BAIA MARE. Mai multe muzee intră în reabilitare

Mai multe muzee din Baia Mare intră în reabilitare. În cazul Muzeului Județean de Etnografie Maramureș, lucrările au început deja. Aici va fi modernizat inclusiv Teatrul de vară.
”La Muzeul Județean de Istorie și Arheologie avem deja aprobată finanțarea, prin fonduri europene, 10 milioane de euro. Am achiziționat Castelul Teleki, unde avem proiect de finanțare. Muzeul de Etnografie a intrat deja în reabilitare, inclusiv Teatrul de vară. Am început deja execuția lucrărilor și vom avea, astfel, un spațiu potrivit pentru evenimente în aer liber, în municipiul Baia Mare, adaptat realităților noastre”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Potrivit oficialilor CJ Maramureș, în portofoliul de proiecte este inclusă reabilitarea și valorificarea în circuitul turistic a Castelului Geza Teleki din localitatea Pribilești: 12,4 milioane de euro; reabilitarea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș: 8,3 milioane de euro; reabilitarea Muzeului Satului din cadrul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș: 2,6 milioane de euro; reabilitarea Muzeului Județean de Artă – Centrul Artistic Baia Mare: 11 milioane de euro; reabilitarea Centrului Cultural Maramureș/Casa Tineretului: 23,3 milioane de euro; reabilitarea Teatrului de vară: 3,2 milioane de euro; patrimoniul vernacular al comunei Petrova, Lăpuș, Bogdan Vodă și Breb: 2,8 milioane de euro; reabilitarea Muzeului Județean de Etnografie și Artă populară: 1,8 milioane de euro.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA