BAIA MARE. Marș împotriva violenței asupra femeilor

Duminică, în Baia Mare va avea loc un marș împotriva violenței asupra femeilor. Evenimentul intitulat ”Împreună pentru siguranța femeilor!” este organizat de Rețeaua V.I.F. și se află la a IX-a ediție. Cei care doresc să se alăture acestei inițiative, pot să se prezinte duminică, 22 octombrie, în Piața Libertății, la ora 15.00. De acolo se va porni într-un marș pe ruta: Piața Libertății (plecare) – str. Gheorghe Șincai – str. Culturii – bd. Regele Mihai – bd. Unirii – str. Progresului – str. Culturii – Piața Revoluției (sosire).
Marșul va avea loc simultan în mai multe locuri din România: București, Brașov, Timișoara, 𝐁𝐚𝐢𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞, Cluj, Giurgiu, Mizil, Valea Seacă.
Continuă să crească cifrele ce reflectă dimensiunile violenței de gen în România. Tot mai multe sesizări ale cazurilor de violență domestică și de violență sexuală. Crește numărul intervențiilor. Anul trecut în timp ce noi eram la marș aveau loc 10 intervenții la cazuri pe oră. În total statistica IGPR arată că au fost 90174 de intervenții în cazuri de violență domestică și s-au emis 12972 de ordine de protecție provizorii în anul 2022. Cu siguranță anul acesta numărul lor este mai mare. Prezența noastră, a celor ce ieșim anual în stradă, a celor care facem activități de advocacy sau servicii pentru fete/femei crește numărul cazurilor raportate. Împreună avem mai multă încredere în noi și determinăm sistemul să ne ofere siguranța de care avem nevoie”, spun organizatorii.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA