BAIA MARE. Primăria vrea aquapark de 35 de milioane de euro

După ce în weekend Consiliul Județean Maramureș a făcut publică fișa de proiect a complexului de agrement Aquapark de la Baia Sprie, Primăria Baia Mare a postat astăzi detalii despre Centrul de agrement acvatic Câmpul Tineretului.

”Se propune realizarea unui complex reprezentativ, modern, care să intre în armonie atât cu fondul construit, cât şi cu elementele naturale înconjurătoare. Se va avea în vedere adaptarea amenajărilor propuse cu morfologia terenului astfel ca ansamblul proiectat să se integreze cât mai bine în cadrul natural existent și să pună în valoare potențialul turistic al zonei”, se arată în documentul primăriei.

Investiția propusă va fi amenajată pe o suprafață de 32.684 mp. Capacitatea de deservire a complexului va fi de 1.500 persoane/ timp de vară, respectiv 400 persoane/ timp de iarnă.

Potrivit proiectului, complexul cuprinde: un corp principal, un corp depozitare deșeuri, un corp de alimentație publică, un bazin legătură interior-exterior, un bazin pentru copii, unul pentru adulți, un bazin de înot, zonă exterioară amenajată pentru 1.100 de șezlonguri/ scaune, teren de sport (beach volei), curtea de serviciu.

Valoarea totală a investiției este de 173.154.699,55 lei (aprox. 35 milioane de euro).

Maria STOICA

 

Maria Stoica
Maria Stoica